Live streaming av klassisk musik

Live streaming

Live streaming innebär att media spelas in samtidigt som den sänds. Det kallas också strömmande media och betyder att åskådaren inte behöver ladda ner en fil för att se innehållet. För att följa en live stream behöver du bara ha tillgång till internet och en smartphone, dator eller läsplatta. Det finns många plattformar som erbjuder live streaming, inklusive YouTube, Facebook och Instagram. Det finns inte bara livesändningar av video, en rad andra områden går att följa i direktsändning på nätet. Du kan se människor spela datorspel live i e-sport. Även konventionella sporter, som badminton och rally går att följa live på nätet. Utöver sport kan du även följa online casino live. På https://unibetodds.com/se/unibet-tv/ kan du också hitta spännande underhållning.

Arbetaren har skrivit om hur spelmusik tagit sig in i konserthusen, läs mer på deras hemsida.

Lyssna på klassisk musik på nätet

Det finns många stationer på nätet som erbjuder live streaming av klassisk musik. Här berättar vi om ett par av dem, och vad de har att erbjuda.

YourClassical.org

På webbplatsen YourClassical kan du lyssna till strömmande musik som är särskilt utvalt för att skapa en känsla av fokuserat lugn. De lovar klassisk musik för alla stunder i livet, vare sig du försöker natta ditt barn, varva ner efter jobbet eller tar ett tufft träningspass på gymmet. Välj mellan dygnet runt radio med klassisk musik, eller kanalen ”hygge” som är benämnd efter det danska ordet som betyder en känsla av mys och tillfredsställelse. Här kan du hitta musik som är särskilt bra när du sitter och läser en god bok. Varje program leds av en kunnig värd.

ClassicalRadio.com

ClassicalRadio lanserades 2016 och erbjuder en bred repertoar med 45 kanaler med klassisk musik, från medeltiden ända fram till moderna framträdanden av dagens mest framgångsrika kompositörer och musiker. Du kan lyssna till musik från en rad olika klassiska perioder, samt teatermusik, dina favoritstycken och orkestermusik. För att se till att du får en så bra lyssnarupplevelse som möjligt har ClassicalRadio särskilt utsedda personer med djup kunnighet inom musik som är ansvariga för innehållet. De väljer ut den bästa musiken inom sitt specifika område, och skapar därefter kanaler som innehåller intressant musik för målgruppen. Deras särskilda specialitet är att skapa kanaler för klassisk musik inom en viss nisch, vilket är svårt att hitta på andra ställen.

Förutom att lyssna på hemsidan kan du också ladda ner och installera mobilapplikationer för Android, iOS och Amazon Kindle Fire. Välj mellan att lyssna gratis med reklamfinansierad musik, eller uppgradera till betalversionen för klassisk musik utan avbrott.