Klassisk musik och spel på Unibet

Fungerar det verkligen att spela klassisk musik, samtidigt som du spelar på odds? Ja, det går alldeles utmärkt. Många klassiska musikstycken av kända kompositörer har använts som bakgrundsmusik i både spännings- och skräckfilmer. Eftersom klassisk musik är instrumental och har ett sound, som gör att spänningen inom dig stegras. Om du till exempel är inne på ett nätcasino som Unibet Sverige, och spelar på odds, passar vissa klassiska stycken perfekt. Det kan vara på en spännande fotbollsmatch, hockeymatch, tennismatch etc. Så varför inte byta ut pop, rock eller raplåtarna och spela lite klassiska musikstycken som verkligen sätter nerverna i spel.

Franz Liszt

Föddes i oktober i Raiding, i det dåvarande kungariket Ungern, 1811. Franz Liszt var en otroligt skicklig pianist. ”Hans Liebestraum – Love Dream” är ett mycket bra stycke att lyssna på, när det är stor spänning i matchen du följer på Unibet. Melodin stegrar sig ofta och det är omöjligt att inte fångas av hans underbara pianospel. Musiken gör även så att matchen blir ännu mer spännande. Franz Liszt dog 1886 i Bayreuth Bayern.

Johan Sebastian Bach

Föddes i Eisenach 1685, var som de flesta vet, en tysk organist och tonsättare. Han verkade under barockens epok, och ett musikstycke som passar bra vid odds-spel är hans välkända ”Symphony No. 5 in C Minor, Op.67I: A.” Detta musikstycke innehåller flera övergångar där musiken först är lugn för att sedan stegra sig och låta väldigt spännande. Även här rycks du med och när du spelar hos Unibet, blir den matchen du spelar odds på givetvis också mer spännande. Bach dog 1750 i Leipzig.

Edvard Grieg

Även Edvard Grieg var en mycket känd kompositör. Grieg föddes i Bergen, Norge 1843, och det var hans mor, Gesine som blev hans första pianolärare. Ole Bull, som var en känd violinist, och också en vän till familjen, övertygade Edvards föräldrar redan när han var femton år, att han skulle syssla med musik. Sagt och gjort så flyttade Edvard Grieg till Leipzig 1858, för att studera musik. Ett av hans mest kändaste verk är ”I Bergakungens sal”, som spelas i Henrik Ibsens pjäs Peer Gynt. Detta välkända musikstycke sätter även det igång spelnerverna.